Kurczak i wok w terenie

A może by tak coś dobrego ugotować? 🙂 Jedzenie w terenie zawsze było dla mnie jedną z najważniejszych elementów każdej wycieczki. A teraz jeszcze postanowiłem znów zacząć używać woka. Może nie jest on lekki i do plecaka bym go nie zabrał, ale jeśli nie…

Leśna jajecznica z kurkami.

Takie dania najlepiej smakują w terenie. Zwłaszcza robione na „drewnianym” ogniu 😉  

Wybór menażki – stal czy aluminium

wybór menażki - stal czy aluminium

Stal czy aluminium? Gdy staje przed kimś wybór menażki, zawsze pojawia się taki dylemat. Mówi się, że aluminium jest niezdrowe a stal ciężka. A inne rozwiązania są bardzo drogie. Co zatem zrobić? Co wybrać? Zobacz film i to co ja wybrałem.

Bushcraftowa kuchnia – danie z tuńczyka

Bushcraftowa kuchnia - danie z tuńczyka

Tym razem bushcraftowa kuchnia bez gotowania. Dobre danie na czas kiedy nie ma potrzeby jedzenia ciepłych posiłków i  można uniknąć rozpalania ognia w lesie. Oczywiście składniki jak zwykle łatwe do zabrania w plecak a całość łatwa do przygotowania w terenie. Zobacz film…

Bushcraftowe gotowanie – jarzynowa z konserwą

bushcraftowe gotowanie - jarzynowa z konserwą

Znów wybrałem się w teren na bushcraftowe gotowanie 🙂 Tym razem jest to zupa jarzynowa z konserwą, którą dawno temu miałem okazję zjeść na jakiejś polskiej wsi. Niestety jedyne co pamiętam z tamtej zupy, to fakt, że mi smakowała, i że była ugotowana na…